RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Kedah here I come episode 2

sambungan dari sini

Lebih kurang kul 8pagi, 16 Januari yang lepas, aku bertolak ke Alor Setar, Kedah bagi menguruskan hal penangguhan lapor diri aku tu.

Sampai kat Alor Setar dalam kul 3petang dan terus check-in hotel. Kitorang duk kat Hotel Sri Malaysia, betul-betul sebelah stadium. Petang tu aku tengok ade gerai-gerai macam pasar malam kat sekeliling stadium. Lepas maghrib kitorang pegi jalan-jalan cari makan kat stadium tu, sebab ada kedai makan gak. Rupa-rupanya ada perlawanan bola. Kedah vs Johor FC kot, tapi Kedah kalah.hehe..Masa jalan-jalan keliling stadium, hijau-kuning-hijau-kuning-hijau-kuning.

Bila dah selesai makan, kitorang sambung jalan-jalan kat keliling stadium. Lengang takde orang, semua dah masuk stadium sebab game dah mula. Gerai-gerai pon dah kehilangan tokei.

Esoknya iaitu Ahad, 17Januari, kitorang pegi la ke *** untuk menguruskan hal lapor diri. Tapi tengok parking lot kosong je. Aku pegi kat penjara sebelah *** tu, tanya abang polis tu.

Aku: Tumpang tanye, *** sebelah ni tutup ke?

Abang polis: Entahlah, saya pon tak tahu.

Aku: Arini ada ape-ape acara ke?

Abang polis: Owh, arini ade pertabalan Sultan Kedah.

Aku: La ye ke? Jadi cuti la ye, tutup la ye?

Abang polis: Yela tu kot. Kenapa ye?

Aku: Saya datang nak lapor diri.

Abang Polis: oooo..baru abis belajar ye? nak keje kat sini ke?

Aku: A'ah.....ermm...takpelah erk. mekasih.


Aduyaii....kenapa la aku tak tengok kalendar yang Ahad tu Kedah cuti sebab pertabalan. Patutlah time turun hotel ada orang-orang kerabat pakai baju macam pahlawan dolu-dolu je. Rupa-rupanya Hari Pertabalan Sultan Kedah...dugaan...dugaan...

Aku terpaksa extend hotel lagi sehari...Akak aku terpaksa suruh budak-budak sekolah pergi sekolah dengan mak ayah dorang (sebab selalu akak aku yang bawak), abang ipar aku terpaksa ponteng kerja dan anak buah aku terpaksa ponteng sekolah.

Hati aku dah sedih dah. Kuat betol dugaan. Dari sebelum datang. Yang ni dah datang, pastu tak tau ape lagi. Muka pon dah toya semacam, sampai akak dengan abang ipar aku pon perasan.

Balik hotel, bagitau reception nak extend hotel dan lepak kat hotel jap. Dah tengahari, lapor...kuar jalan-jalan cari makan. Kitorang pegi kat Pekan Rabu, soping dan makan, pegi Muzium Padi dan pusing-pusing kat pekan Alor Setar tu.

Dahla time tu aku sakit gusi sebab nak tumbuh gigi, pastu di tambah dengan hal ni lagi. Lagi toya la muka aku. Pegi jenjalan pon macam orang takde perasaan.

Dah petang, balik hotel rehat. Malam tu makan KFC. Jalan kaki je pegi KFC sebab memang sebelah hotel je. Strategik gak la Hotel Sri Malaysia ni.

esoknya aku pegi *** tu semula.

naDDy: bersambung lagi...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 CoMMeNT:

zati_nadia said...

huhu...innalillahiwainnailahiroji'un...
sabar ye umi...
tak sabar nak tau smbgan cite umi yg seterusnye..~_~

Ah Fatt said...

sabar jerlah
asalkan dapat lapor diri
tu yg ptg

abangpit said...

lek lek.. dugaan kecik je tu..

abangpit said...

lek lek.. dugaan kecik je tu..

Naz said...

sakit gusi memang menyakitkan... payah gak nak kunyah nasik...

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

zati: sabar dah ni zati.


ah Fatt: baca episod 3 dlu.


abangpit: kecik jugak la.


Naz: nak makan ape pon payah.