RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

pantang ada peluang

pantang ada peluang, mesti nak bercakap.

Arini aku ada Kursus Orientasi untuk Pegawai Lantikan Baru. Baru tak baru sangat la. Dah nak masuk 4 bulan keje, baru nak orientasi. Tapi takpelah, pegi je. Dapat CPD point.hehehe..

Majoriti yang hadiri kursus berumur 23 tahun ke atas. Yang nak dekat 40 pon ada kot. Jumlah peserta 39 orang. Bilangan lelaki, seperti biasa la, satu perempat dari bilangan perempuan.

Selalunya perempuan yang banyak cakap...pot pet pot pet..tak henti-henti. Kali ni, lelaki pon tak kurang hebatnya...pot pet pot pet jugak. Bukan tak boleh nak cakap, tapi biarlah berpada-pada. Yang suara kuat, satu hal. Sampai nak bagi satu dewan dengar agaknya. Tapi kalau suara perlahan pon, apabila bergabung dengan suara-suara perlahan yang lain, akan menghasilkan satu suara yang kuat. Last-last jadilah pasar borong yang tidak berbau tetapi bising di dalam dewan.

Lepas je abis satu slot, penceramah keluar. Suis pon ter'on' secara otomatik. Mulalah sesi jual beli di pasar borong. Aku ingat time study je camtu. Rupanya dah keje pon sama gak. Aku rasa, lebih baik jangan duduk dengan orang yang kita kenal time hadiri kursus atau ceramah. Nanti penceramah berceramah kat depan, kita jadi penceramah kat belakang. Biar duduk dengan orang tak kenal. Kalau borak pon, sikit-sikit je. Malu-malu la konon.

Yang tu time takde penceramah. Time ada penceramah pon sama gak. Penceramah sebok cakap, dia jadi pengulas...aishhhh....Buat sssshhhhhh!! banyak kali pon same je. Diam kejap, pastu sambung borak balik. Takkan la penceramah nak kene marah kot. Masing-masing dah besar. Dah ada yang jadi mak orang, dah jadi bapak orang. Sendiri mau ingat la. Kalau ko tengah cakap-cakap, tapi orang lain pon cakap-cakap, ko geram tak? Pastu sape nak dengar ko cakap?


Budak kecik banyak cakap takpe...Macam dalam video ni.

video

naDDy: ubahlah oi.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 CoMMeNT:

milimilo said...

aku pantang ada peluang,mesti nk elak punye dr bcakap.huhu

messyremo said...

haha..betol2...

baik ddk ngn org tak kenal..

ade pro ngn cons la..

dude said...

mana ilmu nk masuk mcm tu.

cik selamah kundang said...

kesian penceramah..

fndrocka said...

bila duduk dengan prang yg tak kenal..mulalah nak berkenalan..pot pet pot pet..haha

Latest Entri : Peristiwa Subuh

StingRay said...

hahaha..barai jugak. =p

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

milimilo: pulak...


messyremo: yups!


dude: masuk telinga kanan, kuar telinga kiri.


cik selamah kundang: penceramah berceramah sorang2.


fndrocka: kalau jenis yang ringan mulut la.


stingray: sape barai? ko?