RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

...K.E.R.J.A...

trot...trot...trot...

abg: ko kat ne ni?
aku: kat bilik la.nape?
abg: aku ingt ko dh blk umah.
aku: lum.esok.npe lak?
abg: bile ko start kje?
aku: kje jd nurse lum lagi.tggu dpt lesen bulan 8 nti.bru leh jd nurse.smntra ni kje la ape2 dlu.npe lak? (byknye nape aku tnye)
abg: aku nk suh ko jage faiz (anak abg)
aku: bpe ko nk byr aku? bile start?
abg: aku byr rm250 sebulan.ko blk umah nti, kira start la.
aku: hmmmm..ok la.

fuuuuhhh ...kalau la kerja datang bergolek macam tu, kan senang.tapi, kalau senang sangat hidup ni,x best la.

aku baru je abis blaja (secara formal la).baru je 3 hari duk umah ni.hari kedua balik, dah start keje.kejenye 'babysitter'.standard pekerjaan untuk dak pompuan yg baru abis blaja.kan?
aku jd babysitter ni dah lame dah.sejak skola rendah agi.sbb mak aku mmg amik upah jaga anak org.so, mcm2 perangai budak aku dah jumpe.lagi2 plak, aku blaja psl bebudak atau skemanye Neonatal & Pediatrics mase kat unibersitipayung.

rutin aku:

~bangun tidur
~solat + ngaji
~tunggu faiz datang
~main2 dengan faiz jap
~mandikan faiz
~buat susu kalau faiz lapar
~tidurkan faiz
~tidurkan diri sendiri
~faiz bangun, check pampers
~tukar pampers faiz
~bagi faiz makan
~tidurkan faiz
~tidurkan diri sendiri
~mandikan faiz lg (mandi petang lak)
~tunggu mak ayah faiz blk dari kerja
~abis syif....

cmtu la rutin aku hari2.ni baru 3 hari.ade lagi brape hari kene lalui camtu? wallahua'lam..sampai aku dpt kerja baru la kan?

cakap pasal kerja.aku nak buat iklan sket.khas untuk mereka yang baru abis blaja dan sebok cari kerja (sebok ke?)

Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia adalah memaklumkan akan menganjurkan sebuah Karnival Kerjaya pada 15-17 Mei, 2009 di PWTC, Kuala Lumpur. Karnival itu akan menyediakan satu platform bagi untuk memahami trend terbaru dalam pasaran pekerjaan.

Lebih daripada 500 buah syarikat akan menyertainya dan temuduga berlangsung di tapak karnival itu juga. Lebih daripada 5000 jawatan adalah menunggu untuk dipenuhi untuk para siswazah. Untuk lebih maklumat sila lawat http://www.mycef.com.my

Sila bawa bersama salinan resume anda - pendrive/cd


naDDy : siapkan resume!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 CoMMeNT:

joegrimjow said...

xsabo ku nak kerja!!

naDDy said...

joegrimjow: uiks!! excited nmpk.ade sbb ke nk kje cpt?