RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

mari mengesend emel

Arini aku off duty dari menjaga Faiz. jadi aku bermalas-malasan dan melepakkan diri semahu-mahunya di atas katil. TIDUR ITU SYOK !!!

[:: Muhammad Faiz Khaizuran ::]

Lepas solat zohor, aku tengok enset...2 missed call. satu dari akak aku.satu dari zakira (coursemate aku). Aku missed call balik zakira. Konsep yang di amalkan: missed call di balas missed call.

******************************************************

Aku: Hello...Assalamualaikum...
Zakira: Waalaikumussalam.Ko tengah buatpe?
Aku: Takde ape. Baru lepas solat. Nape?
Zakira: Takde. Aku nak tanya...Kitakan dapat biasiswa JPA, ko ingat lagi tak surat biru tu.Kita bagi kat JPA kan?kita ada simpan copy tak eh?
Aku: Ha...kita bagi dorang.Tapi aku rasa, kita ada simpan gak la.Tapi tak tau aku letak mana..haha..
Zakira: Memang ade tapi tu yang lebih, yang tak guna...kita pon tulis pakai pensel je.
Aku: A'ah la...nasib baik ko ingatkan aku. Tapi aku letak kat mana tah. Nape ko tiba-tiba tanya?
Zakira: Takde. Tadi orang International Organisation of Migration call..yang aku pegi interbiu kat jalan sri petaling tu. Aku cakap, kalau SPA tak panggil bekerja dalam 6 bulan, kontrak terbatal. So, dorang nak bukti aku di taja JPA tu la..
Aku: Ooo...entah la wey. Aku punye pon aku tak ingat letak mana...hehe..sori tak dapat membantu...
Zakira: Ok takpe.
Aku: Ko kira dah dapat la kerja kat situ?
Zakira: Dah 70% confirm la. Dorang call tadi suruh buat medical check up. Kalau takde ape-ape, kira start kerja la.
Aku: waaa..besnye..sume dah nak start kerja...aja, fye, shikin, fara..pastu ko..Aku dah apply tapi tak dipanggil-panggil pon. Rasa give up plak..hehe
Zakira: Rileks la..Aku dah lama apply, kau baru lagi. Nanti dorang call la.
Aku: ermm..baiklah..
Zakira: Ok la eh. Nanti kita borak lagi. Bye. Assalamualaikum
Aku: Okeh..Bye..Waalaikumussalam.


*******************************************************

Tiba-tiba semangat aku mencari kerja berkobar-kobar dan berkibar-kibar bak bendera yang berkibar. Lalu aku buka emel, buka senarai hospital yang ada, edit cover letter dan memulakan operasi. Aku cari emel untuk hospital-hospital yang ade, attach resume, taip cover letter dan send.

Aku send kat hospital-hospital bawah ni:
haha...rasa macam ape je send emel banyak-banyak.tapi takpe, usaha lif kejayaan.
kepada sesiapa yang seangkatan denganku, diharapkan list hospital ni membantu anda.

naDDy: promosi hospital swasta secara besar-besaran. dapat ape-ape ke?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 CoMMeNT:

encik ariff said...

dapat jpa = hebat!

naDDy said...

encik ariff: hebat kalau yang dapat tu sorang dalam seribu.tapi ni hampir sume sudent dpt jpa.kira biase je tu..

joegrimjow said...

bnyak betol data base