RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Paper qualification


Orang kata ramai graduan sekarang paper qualification.

Bila nak buat keje tak reti. Cakap je pandai.

Setuju?

Aku rasa, majikan atau orang atasan tak leh nak samakan graduan yang baru mula bekerja dengan pekerja yang dah lama kerja tapi kurang kelayakan.

Memang ada praktikal time study tapi praktikal tak sama dengan time keje.

Nak salahkan sape?

Silibus kursus yang mengutamakan untuk lulus peperiksaan atau graduan tu sendiri yang takde inisiatif untuk mantapkan skill dia?

Kalau tak bagi peluang kat graduan baru, camne dorang nak pandai...kan?

naDDy: berfikiranlah seperti minda kelas pertama~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 CoMMeNT:

Bijen M. said...

Sepatutnya company yang kena provide training.
Misi IPT hanyalah mengeluarkan student yang boleh suit industry, bukan company.

azny said...

betul, malaysia exam orientation. skill tu kne cari sendiri..and mana2 sektor pon xleh arr nak compare yg super senior ngan fresh graduate...memang paras lutut pon x cecah kite nye experience ngan dorg..taaaaaapi, kite lebih up to date dgn ilmu terbaru:)

Ries Lee said...

betul tu,
selalu fedup, asal nak mintak kerja tanya tentang pengalaman kerja.
ah, dari mana nak dpt pengalaman sedangkan tak ada peluang nak dapat pengalaman.

dan, lagi satu,
kebanyakan majikan ni expect benda yg lebih daripada graduan sbb diorang ada diploma, degree dll sedangkan graduan tu fresh lagi.

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

aku sokong benda nie.

d' azali said...

pengalaman sy temuduga utk jawatan profesional sebanyak 37kali telah memberitahu sy:
1) u kene angkat diri gegila mase temuduga, cerita semua skill yg kita ade wlaupon sehingga skil mengawal kemarahan.
2) sedaya upaya hanta mesej tersirat yg memberitahu kita ni "multi task person" sehinggakan boleh menggantikan tukang sapu kalu dorang MC.
3) Kita convince dorang yang kita akan bagi komitmen dan "willing to learn" dan sanggup ditegur dan diajar(akhirnya ada elemen merendah diri)
4) akhirnya kita diterima kerja dan bertahan selama 6-12bulan dan akhirnya di buang kerana cakap x serupa bikin!- tapi.... mase tu kita dh ade "work experience" yg akhirnya memudahkan kita carik keje.. :)

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

Bijen: tak provide training pon takpe, provide full guidance pon cukup.


azny: yups.


Ries Lee: dorang dulu pon fresh macam kita gak. takkan tak paham.


Fakhrurazi: 110%?


d'azali: 37 kali? wow~