RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

tenang

nak tenang? senang je...dah ada guideline pon selama ni.

“Ketahuilah bahawa dengan mengingati ALLAH hati itu akan tenang”

(Surah Ar Raad: 28)

camne nak ingat ALLAH? banyakkan zikir..subhanallah, alhamdulillah, allahuakbar...

contoh, layan lagu-lagu camni:



[Ya Allah Ya Rahman, Ya Allah Ya Rahim ]

ataupon, leh gak tengok-tengok gambar-gambar camni:


naddyforlifenaddyforlifenaddyforlifenaddyforlifenaddyforlifenaddyforlifenaddyforlifenaddyforlife

lagi best kalau dapat tengok budak-budak kecik senyum dan ketawa depan mata kita sendiri. damai je rasa di hati.

oh ye, ni gambar anak buah aku. anak kepada abang dan kakak ipar aku yang kahwin tahun lepas.


naDDy: bawak bertenang, bukan bawak bertendang...okey?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 CoMMeNT:

fndrocka said...

Kontest Hanis & Mira terlambat pergi Exam

Bijen M. said...

Ketenangan dan kebahagiaan adalah hembusan dari langit.
Diturunkan ke lubuk hati orang beriman.
Mereka tetap berhati teguh di kala orang lain kegoncangan.
Wiwit!

ber_u_wang said...

hmm rasa rasa dah boleh kawen tu sebab dah suka baby...



larikkkkkkkk sebelum kena baling dengan selipar

Im Single said...

lu kena gi temuduga. haha...

d' azali said...

budak2 zaman skang kate..
kalu nk tenang bukan tengok bayi..
lu kene buang bayi beb..

AiZ said...

tul.. ^__^ tengok muka budak senyum memang menenangkan.. tengok awek senyum pun tenang juga.. ^__^



Aiz latest entry
How to be profesional blogger
babysitter attacked by a cat brutally! must watch!
Idea untuk susun wayar komputer

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

fndrocka: mekasih jemput join kontest.


Bijen: wahhh..mendalam tuh~


ber_u_wang: baling dengan selipar buat ape? baling dengan boots la.power sket.


Im single: kat mana tempat 'temuduga' yang ko selalu pegi tu?


d'azali: lambat la camtu. kene tunggu 9 bulan plak.baru leh tenang.


AiZ: awek lu ke awek orang?