RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

babi la!

"Staff nurse, akak tu mintak tolong. Patient tu tak duduk diam, gerak sana gerak sini"

Staff nurse tu merujuk kepada aku.

Akak tu merujuk kepada student praktikal sem 6 yang tengah buat dressing. Dressing bukan pakaikan baju, tapi cucian luka.

Dan yang melaporkan kepada aku adalah student praktikal sem 1.

Aku pon pegi la tengok. Patient dah resah tak dok diam. Tapi student praktikal tu teruskan jugak buat dressing dan bandage tangan dia.

"Azli dok la dendiam. Nak cuci luka ni"

"Dahla..dah.."

"Belum lagi, sikit lagi ni"

"Tengok Azli ni, dah ke tepi katil dah. Kaki tah kemana, besi ni tah ke mane. Meh sini ke tengah katil" Sambil pegang tangan dan kaki Azli, aku tarik dia ke tengah katil.

"Adoi...sakit la"

"Sakit la sebab Azli tak tolong. Azli tolak kaki, misi tolong tarik"

Aku pon tarik tapi tak gerak.

"Tolak la badan tu Azli"

"Tadi suh tolak kaki" ......eh melawan plak dia ni.

"Yela, tolak kaki tu, tolak la badan sekali. Kalau tak camne nak gerak"

Azli pon tolak la badan dia. Bila dah ke tengah katil, aku nak angkat kaki dia letak atas Bohler Braun Frame, dia jerit.

[ ni bohler braun frame ]


"Aaaaa...sakit-sakit..."

"Jap, nak betulkan kaki ni. Nanti lagi sakit" Aku teruskan angkat kaki dia.

"Babi la...."

"Ha ??!!" aku pulak kene babi. Nasib baik la ko ni ade cerebrall concussion, disorientated, confuse. Aku tergelak dah time tu. Takde la amik ati. Tapi rasa lawak..hehehe...

"Tak pasal-pasal staff nurse dapat sekor"

"Takpela. babi mahal gak pe. hehehehe"

Student praktikal tu sambung buat dressing kat kaki Azli ni pulak. Azli ni boleh pulak buat-buat tidor. Aku saje kacau dia.

"Azli....tau tak ni kat mana ni?"

Azli geleng je. tak jawab ape.

"Ni kat hospital ni"

Pastu Azli sambung buat-buat tido.

Student praktikal sambung buat dressing, aku pergi sambung keje aku.


naDDy: arini dapat babi, esok dapat ape plak?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 CoMMeNT:

ueki said...

wohoho kot2 la sok lusa dpt duit kn
rezeki jgn d-
hahaha xkn nk dpt vavi ja kot

metafora said...

umur brape dak tu umi?

dude said...

sabarrrrr....

mat rempit ke tu?