RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Mana satu?

Aku nak beli fon baru tapi aku tengah berkira-kira nak beli ke tak.

Fon aku SE w910i tu dah memang tak bole repair. Sekarang ni aku gune fon Moto L6 abang aku yang pon tak berapa nak ok jugak. Tengah call boleh dengar bunyi-bunyi bising. Dah beli betry baru pon tak berapa nak tahan lama. Hari-hari kene cas.

Mula-mula ingat nak beli fon 3g je terus tapi budget ciput. Lagipon bulan ni aku dah nak resign keje Cone Pizza nih. Aku dah dapat greenlight untuk mencapai cita-cita aku untuk jadi cik nurse.hehehe...

Aku nak beli Nokia X3, baru kuar September 2009.


Yang ni specification dia:


Semalam aku survey harga, AP set RM500, Ori set RM580. Tu harga selepas diskaun 10%.

Sekarang ni aku konfius. Nak beli fon baru ke nak simpan duit sementara dapat gaji pertama keje baru nanti?

Lagi satu, berbaloi tak fon ni harga macam yang aku cakap ni? Kalai ikut specifications, memang yang macam aku nak.


naDDy: Tolong bagi cadangan~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 CoMMeNT:

Sharif John said...

Tahniah.... beli n xpe... x beli pn xpe...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

tak kisah ler mne satu~
yg penting ko kne beli 2~
sbb lae stu tu hadiah tuk aku
paham?

sharamli said...

beli je la kal0 rasa nak sgt2..xtah pk2 dah...

Mohd Fakhrurazi Jamaludin said...

tak berbaloi.serius! tambah another ringgit dah bleh dpt hp ada 3g.

paiseh said...

urban sangat lu ni.. rilek2 dh la~
pakai je HTC~

Jard The Great said...

beli je yg murah2.

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

John: mekasih


ayu: aku beli 2, tapi aku bagi ko kotak je la ek.


sharamli: compulsive ko ni ek? hehe


Fakhrurazi: erm..betol gak.


paiseh: HTC lagi mahal la.


Jard: sementara ni memang nak beli yang murah2.

balqissy said...

kalo sekadar ntuk sementara dan murah, better carik yg lagi murah. duit lebih tu nnt leh simpan wat smbar iphone.

skang balckberry maxis pon murah lagi. baru dlm 400++. =D cube check. ni utk prepaid punye.