RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Pizza berbentuk Kon

Tau bentuk kon cemane tak? Ala...takkan tak ingat. Time sekolah dulu, dalam subjek Matematik mesti suruh kira isipadu bentuk-bentuk dan salah satunya bentuk kon. Tak pon kon kaler oren yang selalu ada kat tengah atau tepi jalan tu.

[:: Kira isipadu kon tersebut (5m) ::]

Pizza selalu makan tak? Kalau tak selalu, penah makan tak? Tak kesah la Pizza Hut, Shakey's atau Domino's.

[:: Kira diameter pizza tersebut (3m) ::]

Setakat ni faham? Dapat jawab soalan matematik tersebut? Kalau tak dapat, dapatkan jugak jawapannya!!!

Dah tengok gambar kon dan pizza puas-puas? Ingat rupa bentuknya? Dah save dalam memori otak?

Sekarang tutup mata (tutup lepas habis baca ayat ni la) dan bayangkan pizza berbentuk kon.

Bayangkan....bayangkan...bayangkan... (jangan tertidor plak~)













Dapat bayangkan tak? Tak dapat? ermmmm....tengok je la gambar bawah ni.

[:: Hot & Spicy Chicken ::]

[:: Chicken Supremo ::]

[:: Classic Beef Pepperoni ::]

Tiga je cukup la erk? Ni lah produk Italian Cone Pizza. Baru ada 2 cawangan kat Malaysia.

Cheezy and Crunchy.... sedap~

Aku dah makan dah hari Rabu yang lepas. Tujuan keluar lain, tapi lain yang jadi. Apekah? tunggu kesinambungan entri ni. Yang dah tau, dendiam!!!


naDDy: ghisau pon ade nih~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

21 CoMMeNT:

messyremo said...

haha...

marvelouuuuuussssseeeeee~~

giler r,aku tak pernah trpk yg ade pizza bntuk kon?

besar cm kon ais krim ke?

Ries Lee said...

terliur weyhhh....

cybernetic88 said...

nk wei. haha

Boneka tak sakit said...

camner nak makan tu? mcm iskrim ke?

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

messyremo: besar sket dari kon aiskrim.


Ries: ish...lap sket air liur tu.


cybernetic88: pegi la beli.


Boneka: makan aiskrim, jilat-jilat.yang ni ko nak jilat, jenuh la..gigit je la.makan cam biase.

Sharif John said...

Terbaik jgk...

Ries Lee said...

2 cawangan kat mlaysia kan...
kat mane ek...

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

John: penah makan ek?


Ries Lee: Taman Sri Rampai, Wangsa Maju dan Selayang Mall, Taman Selayang Utama. tengok kat link yang di nyatakan ye encik.

sharamli said...

da try bygkn...tp xleh...hik3

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

hoh..??Apekah..??

Ekekeke...saya seorang pminat pizza..nak kene g carik ni..hik hik....

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

wohoooo...layout baru lagi nih....pHewiittt....

hehehe...

abang besi said...

wargh!!!abg besi nak!!!sedapnyesssss~~~~~!!!!!mesti sedap gile tuh!masuk je mulut pasti umphh!!!!hehehhe...

bias® said...

wuiiyo...sedap.

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

sharamli: tak cukup usaha la tu.


kakuna: cari jangan tak cari...mekasih.ade gak orang puji.hehe..


abang besi: nanti turun KL, cari makan ar.


bias: memang sedap.

Fatt Chin Choy said...

mcm x best jer bentuk kon

chipsmore said...

2 cawangan kat mesia katne?? perghh..meleleh tgok pizza cone tu..hakk :D

Jard The Great said...

nk cari gak la.. ehehe

fndrocka said...

nampak cam pelik..tapi belum cuba belum tau ni...nk kena cuba...

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

Fatt Chin Choy: try dulu, baru cakap bes ke tak...ingatkan cina mane la tadi.hehe


Chipsmore: Taman Sri Rampai, Wangsa Maju dan Selayang Mall, Taman Selayang Utama.


Jard: cari jangan tak cari.


fndrocka: cuba la~

Afif Zainuddin said...

ko dah start keje dah ke?
*kantoi*

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

afif: dah!