RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Akhirnya aku tombang

Dah 2 hari aku tak pegi keje. Semalam aku demam mengejut, arini aku ci-bi. Ape itu ci-bi? Tunggu di akhir entri.

Kelmarin aku balik keje kol 12mlm. Semua bos2 Italian Cone Pizza turun padang dan bos paling besar bagi training lagi sekali. Dalam kul 10lebih, bos besar start training. Training pertama, cara-cara nak bancuh air. Cappucino. Cafe Mocha, Cafe Latte, Hot Chocolate, Ice Blended itu, Ice Blended ini. Aku agak kagum sebab bos paling besar pon tau buat keje. Selalunye bos tau bagi arahan. Pantas dan cekap dia buat keje. Perkiraan aku untuk berhenti kerja terbantut sebab sekurang-kurangnya aku dapat sesuatu keje kat situ. Takde la keje macam robot.

Balik keje, cam biasa ar, mandi semayang dan online jap. Lepas dah tutup laptop, takleh tido. Tetiba dalam kol 2 lebih aku MENGGIGIL KESEJUKAN. giler punye sejuk..terketap-ketap bibir aku. aku off kipas, capai sweater, pakai suar panjang. tapi still sejuk. padahal selimut dah setebal toto dah (comforter). Takleh tahan agi dah. Aku pegi bilik mak aku, ajak mak aku tido sekali dengan aku. Nak haba panas. Mak aku kata aku nak demam kot. Then dia follow aku pegi bilik aku. Settle satu masalah.

Dalam pada aku menggigil kesejukan tu, aku jugak menahan sakit perot. Gile punye dia putar. Sejuk lagi...sakit perut lagi...Takleh tidor aku malam kelmarin. Suhu badan aku mencecah 38.6°C, mak aku kata badan aku panas giler tapi aku menggigil kesejukan.

Mak aku kata aku demam sebab tak cukup rehat, keje je takde cuti. Pastu balik lambat. Ni pon dia dah sound aku awal-awal takyah pegi keje selagi tak sihat betol.

Arini demam aku dah settle tapi perut plak buat hal. Masuk ni je dah 10 kali aku keluar masuk bilik termenung atau nama manjenye jamban. Sakit macam nak tercabut usus tapi keluarnye sikit...hehe..Minggu lepas akak aku yang dah kawin sakit perut, beberapa hari lepas akak aku yang lagi sorang sakit perut, arini aku plak...aduyai~

Dah 2 hari tak pegi keje, esok kene pegi ar. Tadi pon manager dah call tanye datang keje ke tak. Kalau nak datang, leh je. Tapi kene letak toilet sebelah kedai, supaya senang aku berlari ke tandas. tapi tu pon kalau sempat ar..hehehe..

Malam ni kene pegi tempat keje, bos besar nak bagi training kedua. Rasa rugi kalau tak pegi tapi kene mintak kebenaran bos besar kat rumah ni dulu la.


ci-bi ialah cirit-birit..lebih sopan bukan?


naDDy: hati-hati dan jaga kesihatan korang. sekarang musim taun...doktor cakap, bukan aku cakap.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 CoMMeNT:

balqissy said...

hehe~ pagi tadi, sakit perut gak. beria ckp kat member ci-bi, riupa2nya saket perut lain pula :P
.. perasan saket ^.^

balqissy said...

eip, moga cepat sembuh ^.^

aku said...

elok ko pakai lampin la..
tak yah bangun pegi jamban. teran je.. hehehe

Boneka tak sakit said...

KESIAN KO KENA CIBI CUTE JE NAMA PENYAKT TU YER..

Ariey said...

aah aku pun sependapat dgn aku,aku rasa ko patut pkai pampers la xyah nk pg toilet lg betul x aku huhu

sharamli said...

chiby?

nm bear membe 0rg...hik3

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

balqissy: aku tau saket perut ape.hehehe


aku: tolong supply bole?


Boneka: cute macam sape?


Ariey: cube ko dengan aku tu pakai dulu, pastu baru aku pakai..ok?


Sharamli: bukan cibi maruko chan tau~

kimisai said...

hahahalen kali jg nperam taikk...punca tu

bkn slh mkn
hahaha

paiseh said...

tangan tu cuci bersih2.. kat sini pun gua bulih bau~

Fatt Chin Choy said...

ci-bi mcm chibby maruko. comel jer

yusuf mujahidin ™ said...

Aslmualaikum.

moga sehat2 slalu
=)

abangpit said...

dh masuk musim demam ke?

ezany said...

cuba mkn pil chi kit teck aun.. boleh sembuh kot..

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

kimisai: ko yang ajar aku peram kan?


paiseh: wangi kan?


Fatt: comel la sangat~


yusuf: waalaikumussalam...insyaALLAH


abangpit: dah......kot


ezany: tak suke pil tu.