RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Rocker bagi surat cinta


Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhir kata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rocker sejati

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

17 CoMMeNT:

sharamli said...

ganas giler kal0 dpt pakwe cmni...

aku said...

nasib baik takde pantun pecah kaca pecah gelas!
hahahaha
jiwang karat..

Boneka tak sakit said...

aku dah baca entry copy2 camnie 3kali pown!!! tapi aku komen juga

rock2 pown manusia

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

peghh...ade gak rocker sejati bg surat cintan kt awek.. true btol..ahahaha...

Ries Lee said...

ko mesti minat balak rocker sejati mcm tu kan...

Fatt Chin Choy said...

mengom
wakakaka

cybernetic88 said...

hahaha. sngl la wei. klaka dowh =P

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

sharamli: tapi loving..hehe


aku: rocker jiwang karat


Boneka: btol3


kakuna: hehe


Ries: ok gak per..hehe


Fatt: sape?


cybernetic: kan?

abangpit said...

wakakakaka..

Jard The Great said...

hehe.. ini menunjukkan seme org berhak berchenta..

EN.ROBOT said...

dat's call,,.sweeeeeeeeeett.,.~

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

abangpit: hehe


Jard: btol3


Robot: kan?

Husna Z.A., 2009 said...

whei, surat cinte pon ko publish ke? gewe nko tak mara ke nt?

aku rase, ko msti wat kat dia cmtu sbb dia org gua kan?? dok kat gua

fndrocka said...

lu tulis sendiri ke lu copy ni?

pakcik kordi said...

abang besi?rock tak?pakcik kordi?

Razman said...

x ckup sejati lg rocker ni..sgup die jual gtar.. gtar tu kan nyawa rocker sejati..

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

Husna: gewe aku tak tau.ko dendiam je..hehe


fndrocka: mestilah copy


pakcik kordi: rock la..


Razman: dahtu dia nak jual ape?