RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Along kata muka aku ade ong!

Iye...betol...percayalah~

Bukan Along bukit beruntung...bukan Along abang aku...tapi Along yang datang berurusan kat tempat kerja aku semalam.

"Mana??!!!"

Aku dengar orang menjerit...terkejut aku...Rupa-rupanye lelaki cina tengah bercakap telefon. Tak lama lepas tu ade sorang perempuan bangsa India ke apetah duduk sekali dengan lelaki cina tu.

Aku ingatkan perempuan tu nak cari kerja ke ape..Tapi aku dengar cina tu tanye akaun bank. Pastu time hantar makanan yang di order, aku nampak macam surat perjanjian memungut hutang.

Konfem la tu along...

Tiba-tiba Along tu panggil aku, "Melayu semayang kene bayar hutang tak?", "Mestilah...", aku jawab. Pastu dia cerita pasal sorang melayu ni, isteri 2, kereta Mercedes, rumah besar, pinjam duit kat dia, pastu takmo bayar. Aku nak keje, dia pegi cerita macam-macam plak.

Yang aku tak puas hati pasal Along ni, dia order makanan macam-macam, pastu dia suh peminjam tu yang bayar. Kesian aku tengok perempuan tu korek duit nak bayar bil.

Bile perempuan tu dah blah, Along tu panggil aku. Dia tanye, "u sudah kawin?" "boyfren ada?" "kalau tada, saya jadi u punye boyfren" "U PUNYA MUKA BANYAK ONG"

Aku jawab satu perkataan je, " HA??!!!" , pastu aku blah...

Pastu aku tengok Along tu tidor kat sofa. Dia kata nak tidor kejap, dia suh tengok-tengokkan kete dia kat luar, takut kene saman sebab parking kat tempat takleh parking. Along pon takut bayar saman...ape daaa..



naDDy: ade gak customer panggil aku sayang..hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

17 CoMMeNT:

paiseh said...

alng bukan tuhan bulih kasi untung kat sape2.. lu jangan.. syirik woh!

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

paiseh: aku tak kata aku percaya cakap along tu pon.

Boneka tak sakit said...

ye ke muka ko ong wei!! ye ke? aku nak tgk bleh ke?

imHepPie said...

haha..gila btol along tuh..

acap said...

untung la ko dpat kawen ngan ahlong.
ekekekek

sharamli said...

katak 0ng ke ap ni?
hik3

cybernetic88 said...

wah ong ek mke ko. haha. meh sini kasi tnjk skit. haha

EN.ROBOT said...

ko jgn mcm2,,..,.
bahaya skndel ngan along nih.,.,hehe~

Kojack de Alloohaa said...

woowoo..along ska kt hg..??
muka mmg ong..tp org pling ong kt dlm m'sia ni ialaaahhh ONG KA TING..!! yeahh

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

Boneka: along tu kata, takleh tunjuk kat orang lain. nanti hilang ong.


imHepPie: tapi kaya wooo


acap: ko nak keuntungan gak ke?


sharamli: ong gedek gedek~

cybernetic: tak buley. along tak kasi.


Robot: bukan aku pinjam duit along. tak bahaya ar.

Kojack: Ong Tai Kim cemane plak?

Ries Lee said...

cube tanya abg long hang...
dia ckp ape plak lps tgk muka hang..
huhu...

Firol said...

oNG??!!..oNG BAK JE YANG AKU TAU

dzul hafixi said...

sayang... suda ada bf ka??

Husna Z.A., 2009 said...

ngonggg

fndrocka said...

jgn libatkan diri dgn along

muka ada ong?..lagi satu..jangan percaya kata-kata along

pakcik kordi said...

wow!baik ngn along lah!!kah kah kah!!!aii dh folo yuu!=)

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

Ries: nanti tunggu weekend abg long aku datang umah.


Firol: ong bak 1 ke 2?


dzul hafixi: suda..ada seplo..kinapa?


Husna: ngenggg...


fndrocka: abis nak percaya cakap ko?


pakcik kordi: baik la sangat...