RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

aku tengah makan ABC, sape nak?

haha...tajuk memang menarik..gile ke ape nak makan time2 camni. kalau tak puasa takpela.


___________ini kejadian semalam___________

"Mak!"

"Ape dia?"

"Arini ari AHAD."

"a'ah..."

"Esok ari ISNIN"

"ha..ade ape?"

"Lusa ari SELASA...hahaha..."

"gelak...gelak.."


___________ini kejadian kelmarin___________


"Mak nak balik kampung ni. Kang ko nak buka, ko rebus bendi tu, pastu goreng ikan"

"Ha? balik kampung buat ape? ermm...yela2"

Lepas asar, aku layan Nur Kasih. yelakan, jumaat tu pegi terawih, mane dapat tengok Nur Kasih.

Jam dah nak pukul 6 petang. Aku kene mula masak. Tapi Nur Kasih tak abis lagi...cemane eh?


"boleh tak kalau aku nak bawak laptop ke dapur? sambil masak, sambil ym, sambil tengok Nur Kasih? aku tanye kat member ym

"ko ni memang gile sengal. ko bawak la. aku doakan sup tumpah atas laptop ko.nanti boleh aku gelakkan ko puas2"

"wey..aku tak masak sup la. camne nak tumpah?"

jam dah pukul 6 petang.

"ah..aku tak kira, aku bawak gak laptop ni pegi dapur"

Masak settle, Nur Kasih settle dan APE YANG PENTING, takde ape2 yang tumpah.



___________ini kejadian semalam jugak___________


tengah syok2 berzikir Lailahaillallah lepas witir sambil kedua tangan aku rileks di bahagian belakang, aku dengar bunyi bedebukkk....botol air jatuh...botol air plastik yang kaler jernih tu...pastu aku rasa tangan aku sakit...

"alahai adik...nape jatuhkan botol atas tangan akak? nape tak jatuhkan atas kepale je" aku tak cakap pon kat adik tu.

pastu aku dengar nenek dia marah dia. tak mintak maaf dengan aku pon tapi takpe, aku tak kesah dan aku masih mampu tersenyum..budak-budak, biase la..






naDDy: ini namanya entri rojak.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 CoMMeNT:

zati_nadia said...

=D
Pandai umi wat rojak eh..^_^...

"Ueki" said...

hahahaha

blur2

kimisai said...

rojak pon rojak la...

makan bendi reebus jek??jom g chicken rice shop..

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

zati: belasah je.janji sedap..hehe


Ueki: sape yang blur?


kimisai: janji makan..chicken rice shop? takmo la.marrybrown takpe.hehe

bias® said...

nak kena komen kejadian yang bila nie?

Firol said...

tajuk bagi gua imaginasi makanan la plak

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

bias: sukati la..tp tu pon dah dikira komen..


Firol: haha..

aloy_paradoks said...

kes kedekut ni sebenarnye,,, bwk laptop g dapur.

RobinHood said...

hish..dasyat betul..
3 in 1....? masak tgk tv ym...
ish ish ish....

p/s: kanji=bubur lambuk...

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

aloy: kedekut ape?


Robin: ooo bubur lambuk..

MuHaMMaD86 said...

macamana ni xtgk g nur kasih yg lps...p terawih!!!internet slow,nk download pn pyh...hurm

lebih teruja dgn citer tuh dr mknn yg dimskk...sedap ker?hahahahaha

kakuna_daisy said...

1. Erk,arini ari rabu.
2. kmpung mmg dkat ngn umh ke ape?
3. Oloh,cian nye..jgn babap bdak tu taw..=p

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

Muhammad: bukak je web tv3 tu, pastu biar dia buffer.dah siap, tengok la..


daisy:

1. arini memang ari rabu, tapi tengok tarikh entry tu.
2. kampung N.9, umah Selangor. dekat ke?
3. tak jumpa dah budak tu.takut pegi masjid kot.hehe

rockmetaller said...

nape wat lwk ngn mak gituan?huhu

naseb bek btl air.klu batu blok..ahaks..

Afif Zainuddin said...

ooo..
berlagak ko sbb x tumpah..
klau la tumpah betul..
mmg aku wat kenduri doa kesyukuran~
hahaha!
btw, klau aku jd budak tu..
aku jatuhkan botol air yg 5 liter tu..
uisshhh~
tu baru sedap kan..
=P

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

rockmetaller: tu namenye sesi beramah mesra...klu batu blok, tak menaip dah kat cni.hehe


Afif: aku rasa ko ni terlepas la.sepatutnye kene ikat nih...