RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Kalau korang kena, ape korang patut jawab

"Korang kat stesen bas dan kawan korang ternampak sambil bertanya: "Tunggu bas ke?"
Korang harus menjawab: "Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye"

"Korang hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi dan kawan sebilik korang bertanya: "Ko nak mandi ke?"
Jawab : "Taklah aku nak pi main lelayang kejap, ko nak join?"

"Korang tengah menulis surat dan kawan korang menegur: "Aik? tulis surat nampak?"
Jawab : "Oh ye ke? aku tak prasan ah...tangan aku bergerak sendiri"

"Korang sedang makan nasik dan ade orang tegur: "Makan nasik?"
Jawab : " Mata ko buta ke per? Kan aku tengah minum teh ais nie?"

"Korang baru balik kerja dan jiran korang bertanyer: "Baru balik dari keje?"
Jawab : "Taklah, saya dari rumah, nak pi keje lah nie...opis saya dah pindah kat rumah..dan rumah saya dah pindah kat opis"

"Korang sedang sibuk buat kerja dan rakan sepejabat menegur: "Eh kau sibuk ke?"
Jawab : Takyah jawab, peratikan muker dia pastu lompang siket pipi dia.

"Korang tengok tv ceriter melayu, kawan korang datang lalu bertanyer: "Eh citer melayu ke?"
Jawab : "Bukanlah, nie kan citer Otromen Taro menentang Raksaser dari Planet X...ko tunggu jap nanti otromen kuar".

naDDy: melayu tipikal

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 CoMMeNT:

kakuna_daisy said...

hahahah...btol tu...slalunye soklan2 cani tak yah bg jawapan,bagi penampo je terus..wakakakaka...uish,sadis la pulak..eheee

Monkey D Luffy said...

ini entri tebaru ke?

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

daisy: penampo laju2 eh? hehe

Luffy: dah ada atas skali.terbaru la tu.kan?


template baru ni takde letak masa post entri.tak bes.cemane eh nak tukar setting dia tu.

zati_nadia said...

Amboi umi..sinisnyer..

Memang r..dari sudut negatifnya..cam x logik jerk soklan..dah tau pe kebende kita wat..buat pe nak tetanye lagi dok??

tp..mak zati ade ar kasi nasihat kat zati..
kita ni hidup mesti bersilaturrahim..adakala soklan tue memang totally x logik!!yang bertanya pon memang dah tau pon jawapannyer..tp positifnya...mungkin yg bertanya tue just nak beramah dengan kita...so..soklan reringan jer la dia kasi..cuba pk balik..xkan tetiba dia nak tanye soklan matematik ke..geografi ke..sejarah ke...(contohla..)..buatnyer x tau jwpn..haa...kan susah tue nak mencari jwpn..heheh...

just pendapat jer ni eh..zati pun dulu pikir cam x perlu je tetanya soklan yg zati anggap "bodoh" nie..tp sekarang tidak lagi...^_^..

Adakala soalan yang dianggap "bodoh" tue buat orang senang dengan kita...dan adakala soalan yang dianggap "bijak" itu buatkan org takut nak dekati kita...apa yang penting!!! Perbijakkan jawapan buat soalan yang dianggap bodoh...insyaAllah...soalan yang bodoh pon boleh jadi bijak...^_^..

p/s: peaceeeeee....v(^_^)v

Wassalam...^_^...

kimisai said...

manusia...mcm tu la....

ala senang jawab ye dengan tak jek..

Afif Zainuddin said...

kadang2 benda yg dianggap bodoh tu la yg menjadikan hidup kita bermakna..
sesuatu benda tu 'bermakna' apabila tanpa kewujudan ia, kita merasakan sesuatu kehilangan..
cuba bayangkan bila xde org nak tanya kita benda2 'bodoh' camni..
adakah hubungan kita dgn kawan kita akan lebih rapat?
kadang2 kita saja tanya benda2 simple camni utk menunjukkan kita 'concerned'..
prihatin terhadap apa yg kawan kita lakukan..
hahaha!!
kejadah ape aku mengarut nih!!!
=)

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

zati: sinis tapi realiti.persoalan2 camtu buat kita berpikir 2 kali nak jawab macam mane.


kimisai: mulut jawab ye atau tak, tapi hati?


afif: ade betulnya jugak karutan ko tu.

EN.ROBOT said...

hehe,.,,.melayu mmg gitu,.,.~
peramah bangsa kite nih,.,..,

p/s: pagi2 kuar umah ngan baju kje, pakcik sblh umah slalu tye, "gi kje dik..?" senyum kan aje,.,.kang klu aku jwb, "xde lah pakcik, nk gi merompak bank",..,mmg x betegur sape agak nye nnt,..,

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

Robot: terlebih peramah pon payah juge...haha..mangsa jugak ar ni.kirim salam kat pakcik tu ye.

ezany said...

yg jiran tu mmg salu berlaku dlm kehidupan seharian.. hahaha..

Kuwe said...

oooo.

biasalah.org ckp pemula nk ckp.kalo tros pegi sergah bukan2.ada jak rasa mao lempang kuat2.kihkih

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

ezany: sorang lagi mangsa kejadian alam.haha

kuwe: kalau orang tak kenal pon nak lempang ke?

triple x malaya said...

kau tengah hisap rokok ke sofi...eh x la...aku tak isap rokok pun...

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

triple x malaya: eh, tak la.rokok ni terbakar sendiri.