RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

kuah? nasi? tumpah? membazir~

Suatu ketika dahulu,

"slurrppp...slurrppp....ah......"
"slurrppp...slurrppp...ah......"

Bunyi minum air horlick ais oleh si anak.

"slurrppp...slurrppp...ah...."
"slurrppp...slurrppp...ah...."

Bunyi minum air kosong oleh si anak.

Tiba-tiba ada suara muncul, "minum air kosong pon nak berbunyi, macam sedap sangat je"

"sedap ape..nikmat.."


Suatu ketika beberapa hari lepas,

"slurrppp...slurrppp...ah..."
"slurrppp...slurrppp...ah..."

Bunyi minum air kosong oleh si ibu.

Tiba-tiba si anak bersuara, " haha...patutlah orang pon minum berbunyi.membe sume tegur.mak pon sama. sedap eh air kosong?"

"sedap la.."


naDDy: ape simpulan bahasa yang sesuai? sila sambungkan tajuk entri ini.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

12 CoMMeNT:

bias® said...

pisang emas di bawa belayar?

Firol said...

Masak sebiji di atas peti...


mana tak tumpahnya kuah kalu tak ke nasi....



p/s-takkan mak kenc**g berdiri,anak kenc**g berlari...

Ariey said...

hutang kepada emak boleh ku bayar,
hutang kepada along dibawa samapai ke mati..hehe

John Iverson said...

Suke minum air kosong yg panas... layan...

Monkey D Luffy said...

kemana tumpahnya slurppp slurrppp

kalau tak ke minah slurpppp

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

bias: belayar ke mane?


Firol: tumpah atas meja..


Ariey: kalau tak mati, separuh mati dikerjakan dek along.


John: air panas la kiranye?


Luffy: ingat meggi slurpp ke?

zati_nadia said...

Bila sedap...slurpp slurpp ah...
Bila syukur..ALHAMDULILLAH......^_^

Segala NIKMAT ALLAH sememangnya SLURPPPPP AH....bukan sekali..tapi INFINITI... v(^_^)v

"Maka NIKMAT ALLAH yang MANA hendak kita DUSTAKAN?????"

rockmetaller said...

haa.tk bek kenekn mak..hahha

balqissy said...

pepatah: ada nasi minyak, sila lah jemput menjemput.

p/s: naddy, maaf. kita pernah kenal, ya? kat hkl? alamak~ yang mani ni? *blur*

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

zati: alhamdulillah.dapat gak minum kan..


rockmetaller: bukan kenekan tapi secara kebetulan.hehe


balqissy: tak buat nasi minyak, nasi puteh je.jimat~

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

tp time pose,tgh2 panas air ksong pun sedap je..hahah

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

tengah2 panas tu tengahari kan? aik..minum tengahari? pose ke tak? hehe