RSS
Blog ini adalah catatan AKU dalam menjalani hidup. Hak AKU untuk menulis, Hak anda untuk membaca dan Hak anda untuk komen. TERIMA KASIH kerana menyinggah, membaca dan meninggalkan komen.

Macam bagus sangat !



Dapat keje...gaji mahal...bagus la?

Ada kete...keluaran terkini...bagus la?

Ada rumah...banglo plak tu...bagus la?

Ada makwe/pakwe...cantik la konon/hensem la sangat...bagus la?

Ada ijazah/diploma...tunjuk-tunjuk kat orang, bagitau sume orang...bagus la?

Dapat hadiah sana, hadiah sini...banyak peminat la konon...bagus la?


hellooooo....INGAT sikit....INGAT !!!

Dah la di jadikan dari air mani...yang paling kotor...binatang pon di jadikan dari air mani...cuma yang membezakan, kita ni manusia, 'mereka' tu binatang...tapi kalau dah perangai macam binatang, baik tak yah jadi manusia

Keluar plak dari tempat najis...dari tempat yang kotor....nak blagak?

Kecik-kecik, mak ayah bagi makan/minum, bagi pakaian, tatang bagai minyak yang penuh.

Bile besar, berlagak nak mampus (nasib baik tak mampus), mak ayah pon dah tak kenal. Bukan nak jenguk setahun sekali, nak calling-calling sebulan sekali pon HARAM.

Bile dah susah, dah terdesak...cari balik orang tua kutuk yang di lupekan tu..tak sedar diri punya orang (mengalahkan orang yang koma kat spital)


INGAT sikit....INGAT !!!

kita ni MATI anytime...dosa berkoyan-koyan...kalau jap lagi mati, sempat mintak maaf? dosa dengan ALLAH takpe lagi, tapi dosa dengan MANUSIA? selagi tak mintak maaf dengan tuan punye badan, jangan harap nak terhapus dosa nye...JANGAN HARAP !!!

Hidup ni jangan nak berlagak..jangan ingat kita ni bagus...sentiasa ingat ADA yang lagi bagus...yang MAHA segala-galanya...



naDDy: selalu ikut highway, smooth je...kali ni ikut jalan kampung, berliku-liku dan berlekuk-lekuk...baru ada cabaran.
naDDy: aku tak marah sape2 tau. jangan silap paham plak. aku bagi peringatan kat diri aku dan korang2.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 CoMMeNT:

John Iverson said...

Sabar sis... tp apa yg kamu kata tu ada benarnya

John Iverson said...

1st!!! wakaka

fndrocka said...

emo sungguh bunyinyaa..tshirt kat atas tu sgt cun

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

John: benar sebenar-benarnya (3 benar tu)

John lagi: ek eh..dah terlibat men 1st, 2nd ni plak ek?


fndrocka: tshirt tu uncle google punye.

bias® said...

marah nampak?

Ariey said...

kesimpulannya jadilah anak yg taat kpd ibubapa,jdilah sahabat yg baik kpd kawan2,selalulah merendahkan diri bila bercakap.Dan taatlah kepada suruhan Allah..Semoga selamat dunia dan akhirat..btol x naddy? :)

balqissy said...

elak dari ria. bersyukur.

zati_nadia said...

Reminder yang ade HIKMAHnya tersendiri! BEST!! Menusuk jantung kalbuku..^_^..

Monkey D Luffy said...

marah kat sapa ni

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

bias: nampak marah?

Ariey: pandai pon...btol3

balqissy: elak dari riak..k tertinggal tu.

zati: reminder untuk tuan punya badan gak~

Luffy: ni baca tak abis la ni.baca sampai tulisan ungu ye!

Firol said...

blog ketiga berbaur kemarahan yang aku baca..(emo puasa walau nad menafikan)

Bagus NArd...aku dah jumpe ramai spesis yang ko cakap...aku perhatikan je...kadang tu pening dgn sikap depe...

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

lor..aku tak marah sesape la...nard?dah macam nerd plak.

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

memang! memang btol pun! memang benar wei..heheh..

oww,entry ni mmg tajam!!

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

kakuna: macam pedang tak tajam dia?